Iedereen kan ontwerpen met CANVA

Ik heb al veel titels gehad in mijn leven: bouwvakker, schilder, marketeer, consultant, spreker, ondernemer, adviseur, vader, echtgenoot, maar ik heb nooit de titel “evangelist” gebruikt, tot vandaag. Dit komt omdat je het evangelie alleen kunt verspreiden wanneer je er heilig in gelooft dat het product de wereld kan veranderen – of op zijn minst een belangrijk deel ervan.

Als je terugkijkt in de recente geschiedenis dan zijn er een aantal merken geweest die de wereld hebben veranderd.

Macintosh heeft de wereld veranderd. Het democratiseerde computers. Google veranderde de wereld. Het democratiseerde informatie. eBay veranderde de wereld. Het democratiseerde de handel.

En nu, nu is er Canva. Canva zal de wereld veranderen door het democratiseren van het ontwerpen.

Nu wil het feit dat ik een paar goede vrienden heb die designers zijn. Beide zijn ze specialist in andere disciplines, maar wat ze gemeen hebben is dat ze allebei helemaal verknocht zijn aan de producten van Adobe. Als je weet wat de complete Adobe Suite kost dan begrijp je ook waarom niet elk bedrijf of zzp’er een licentie van Adobe heeft. Daarnaast is het werken met deze pakketten echt voorbestemd aan de hierin opgeleide designers van deze aarde.

Dankzij Canva kan nu iedereen designer worden.

Canva is een grafisch ontwerpplatform waarmee gebruikers afbeeldingen, presentaties, posters en andere visuele inhoud van sociale media kunnen maken. Het is beschikbaar op internet en mobiel en integreert miljoenen afbeeldingen, lettertypen, sjablonen en illustraties.

Je kunt direct starten met een gratis licentie via deze link

https://canva.7eqqol.net/VGGNj

Waarom ik helemaal gek op Canva ben zal ik je vertellen.

Of je nu fulltime grafisch ontwerper bent, of dat je baas je af en toe vraagt om een flyer te ontwerpen, de functies van Canva Pro zijn specifiek ontworpen om jou en je team tijd en moeite te besparen bij elke ontwerpopdracht. En tijd is geld, zoals je weet.

Wat mij heel veel tijd scheelt en me helemaal blij maakte was de functie van het automatisch aanpassen van het formaat.

Automatisch formaat aanpassen

Bespaar elke dag 5 tot 30 minuten met de magische knop Automatisch formaat aanpassen. Ja, een knop kan magisch zijn. Met één klik kun je het formaat van je ontwerp wijzigen in meer dan 20 digitale en printformaten. Je hoeft nooit meer te onthouden dat een Facebook-bericht 500 x 261 pixels moet zijn.

Wat ik ook geniaal vind is de Transparante PNG functie. Je kunt nu met één klik PNG-afbeeldingen met transparante achtergronden downloaden.

En dan nog iets wat je automatisch kunt doen.

Met Canva Pro kun je je presentatie of Instagram-bericht omtoveren tot een verleidelijke geanimeerde GIF-of MP4-video. Je wekelijkse vergaderingen zullen nooit meer hetzelfde zijn!

kleurenpaletgenerator

Als je de kleuren in een van je foto’s geweldig vindt, kun je een ontwerp met een bijpassend kleurenpalet maken met behulp van onze kleurenpaletgenerator. Het is een leuke manier om verschillende kleurencombinaties te ontdekken.

1. Sleep een foto naar de kleurenpaletgenerator of klik op ‘Foto uploaden’
2. Wacht vijf seconden totdat het palet verschijnt
3. Klik op elke kleur om de hex-code te kopiëren
4. Ga naar je ontwerp en kies het element waarop je de kleur wilt toepassen
5. Open het kleurenmenu en plak de hex-code in de zoekbalk
6. Klik op de nieuwe kleur om deze toe te voegen aan je element

Uitlijning in Canva

Het perfect uitlijnen van je ontwerpen is eenvoudig wanneer je Canva’s ingebouwde richtlijnen voor uitlijning gebruikt. Ze houden automatisch je ontwerp in de gaten en maken tijdens het ontwerpen nuttige suggesties. Voor nog meer controle klik je in het paneel bovenin op Weergeven voor linialen, marges en de afloop van afdrukken.

Of je nu een element in het midden van je ontwerp wilt plaatsen of in lijn met een ander element, richtlijnen helpen alles op de juiste plaats te zetten.

Merkmateriaal

Ik maakte altijd een word-document met daarin de logo’s, de kleuren en de typografie te beschrijven. Wanneer ik iets wilde maken dan was het altijd kopiëren en plakken. Het functioneert, maar is niet optimaal.

Dit alles doet Canva allemaal voor je. Neem ook de controle over je merk door je eigen kleuren, logo’s en lettertypen te beheren en direct toe te passen op je ontwerpen.

En het mooie is dat je ook teamsjablonen kunt maken om samenwerking gemakkelijk te maken dankzij een gecentraliseerde werkruimte. Met Canva Pro kun je leden toevoegen aan je abonnement en kun je kiezen of ze ontwerpen mogen bewerken of uitsluitend mogen bekijken.

Breng je kleur overal direct aan.

Eén enkele kleurverandering kan je presentatie direct meer energie geven. Maar als die kleur op meerdere dia’s verschijnt, kost het tijd om ze allemaal bij te werken. Met Canva kun je met één klik een kleur in je hele ontwerp wijzigen.

Kies een nieuwe kleur, vink het selectievakje ‘Alles wijzigen’ onderaan het scherm aan en Canva zal vervolgens je hele presentatie bijwerken.

Het perfecte lettertype vinden

Er zijn zoveel lettertypen om uit te kiezen in Canva, maar welke past bij jouw ontwerp? Het is heel gemakkelijk om de perfecte look te vinden.

Op elk moment dat je door lettertypen aan het bladeren bent, kun je woorden intypen als ‘Funky’, ‘Elegant’, ‘Kalligrafie’ of ‘3D-lettertypen’ om opties weer te geven die hierop lijken. Als je op deze manier zoekt, bespaar je tijd en ontdek je nieuwe lettertypen.

Een logo maak je in een mum van tijd.

 1. Kies uit het assortiment met professioneel ontworpen logosjablonen.
 2. Vermeld je merknaam op het logo om het het jouwe te maken.
 3. Pas het verder aan door je merkkleuren toe te voegen.
 4. Zodra je tevreden bent, download het en deel je afgewerkt logo.
 5. Voeg je logo toe aan verschillende ontwerpen, van visitekaartjes tot brochures.

Het maakt niet uit in welke branche je actief bent, er is een scala aan templates die aan je wensen voldoen. Canva haalt al het gedoe uit het ontwerp, zodat je je logo met gemak tot leven kunt brengen.

https://canva.7eqqol.net/VGGNj

1,5 miljoen gratis afbeeldingen

Met Canva Pro heb je onbeperkte toegang tot meer dan 1,5 miljoen premium-afbeeldingen. Je hoeft niet langer tijd te verspillen met het zoeken naar afbeeldingen op willekeurige websites. Je kunt nu gewoon in het bewerkingsprogramma van Canva blijven om jouw perfecte afbeelding te vinden.

Eigen foto’s Uploaden kan natuurlijk ook

Het is eenvoudig om je ontwerpen persoonlijker te maken door je eigen foto’s te uploaden. Er zijn eenvoudige manieren om dit te doen, ongeacht op welk apparaat je bezig bent.

1. Selecteer het tabblad Uploaden in het zijpaneel van het bewerkingsprogramma van Canva, klik op ‘een afbeelding of video uploaden’ en kies vervolgens een bestand op je apparaat.

2. Sleep een afbeelding van je computer en zet deze neer in het bewerkingsprogramma om deze direct toe te voegen. Je ziet dat het automatisch wordt toegevoegd aan je Uploads-bibliotheek voor het geval je deze nodig hebt voor een ander ontwerp.

3. Je kunt media rechtstreeks uploaden vanaf je filmrol als je de mobiele Canva-app gebruikt.

Gif’s in Canva

Wil je zelf een gif maken? Hier vind je drie stappen om betere gifs te maken en ze makkelijker te kunnen delen.

 1. Houd het simpel
  Met subtiele animaties op de achtergrond grijp je snel de aandacht. Daarna kun je die aandacht behouden voor je tekst.
 2. Instructiehandleidingen
  Zoals het gezegde luidt: een beeld zegt meer dan duizend woorden. Gebruik een korte (maximaal vijf seconden) reeks met beelden om de belangrijkste stappen van je instructies te laten zien.
 3. Laat je persoonlijkheid zien
  Gifs zijn perfect om je menselijke of grappige kant te laten zien. Verras mensen met een grappige uitspraak of uitdrukking en breng deze tot leven met beweging.

Ga aan de slag en geef de wereld gifs met de Canva Animator, beschikbaar in Canva Pro.

Je kunt natuurlijk speciaal een design maken voor een gif om te delen via social media, maar had ik al verteld dat je met 1 klik een ontwerp omzet naar een GIF?

Voeg een GIF toe aan je ontwerp

GIF’s zijn een veelgebruikte manier om online te communiceren. Gebruik ze in je ontwerp om een emotie of een fysiek gevoel over te brengen; ze kunnen de aandacht van je publiek verleggen en ze laten mensen bijna altijd glimlachen.

Voeg een GIF toe aan je ontwerp door op de optie Meer in het zijpaneel te klikken en de Giphy-app te kiezen. Zoek vervolgens naar GIF’s met woorden als ‘dieren’, ‘grappig’ of ‘bevroren’ om GIF’s voor een bepaald thema weer te geven. Klik op je favorieten om ze toe te voegen aan je ontwerp. Er zijn duizenden GIF’s om uit te kiezen.

Posters

Posters zijn een krachtig communicatiemiddel: ze kunnen voor enthousiasme en actie zorgen, evenementen promoten en informatie verspreiden. Benut hun potentieel en maak de perfecte poster met Canva.

Kies uit honderden professionele postersjablonen en meer dan een miljoen afbeeldingen waarmee je aan de slag kunt. Blader door lay-outs die voor verschillende evenementen en thema’s gemaakt zijn, zoals filmpremières, muziekconcerten, reizen en toerisme en zelfs campagneposters om stemmen te krijgen. De mogelijkheden zijn eindeloos.

https://canva.7eqqol.net/VGGNj

Infographics

Combineer moeiteloos informatie en afbeeldingen met onze vooraf ontworpen infographic-sjablonen. Onze professioneel ontworpen sjablonen zijn de beste plek om te beginnen, ongeacht het onderwerp.

Je kunt niet alleen je informatie weergeven op een artistieke manier, maar je kunt er ook voor zorgen dat de informatie snel en goed wordt begrepen. Als je een infographic gaat maken, hoef je niet verder te kijken dan Canva.

Bedankkaarten

Bedankkaarten zijn een klassieke manier om iemand je dankbaarheid te tonen. Met Canva is het eenvoudiger dan ooit om ze te maken en versturen. Kies gewoon een van de bedankkaartsjablonen, pas de kleuren aan of voeg een foto toe en schrijf een hartverwarmend bericht. Download vervolgens de kaart om per e-mail te versturen of te delen op sociale media.

Maar alle andere kaarttypes die je kunt bedenken zijn ook mogelijk. Probeer maar eens.

Zelfgemaakte Illustraties

Ontdek het werk van een van onze getalenteerde illustratoren, Darien Sánchez. Hij haalt inspiratie uit zijn Spaanse cultuur en zijn stoere, maar speelse, stijl voegt persoonlijkheid toe aan elk ontwerp. Zoek in het tabblad elementen op het zijpaneel gewoon naar wat jij wilt.

Canva heeft duizenden zelfgemaakte illustraties die je kunt gebruiken. Je kunt deze gewoon naar je ontwerp slepen en neerzetten. Het is ook mogelijk om het formaat van de illustraties te wijzigen.

Video’s maken – je gelooft dit nooit

Niet alleen professionals kunnen professionele video’s maken. Je zult versteld staan hoe eenvoudig het is om leuke video’s te maken. Wij hebben wat je nodig hebt, of je nou iemand wilt verrassen met een speciale verjaardagsvideo of een training voor thuis wilt promoten. We hebben een ruim assortiment aan videosjablonen waaruit je kunt kiezen. Wat je idee ook maar is, je kunt je video binnen enkele seconden tot leven zien komen.

https://canva.7eqqol.net/VGGNj

Mobile websites – de meest soepele scrollervaring op het internet

Een eenvoudige website trekt meteen de aandacht en zorgt voor een positieve eerste indruk. Alle informatie op één pagina. Eenvoudig scrollen. Aantrekkelijk en simpel. Het beste: met Canva kun je deze websites snel maken.

Zoek gewoon naar ‘mobile first website’, kies een sjabloon en pas het aan. Wanneer je website klaar is, klik je op ‘Publiceren als website’ en pas je de webstijl aan naar ‘Scrollen’. Je nieuwe website beschikt over soepel scrollen en ziet er goed uit op elk apparaat.

Ik moet je eerlijk vertellen dat ik hier geen Canva voor gebruik, maar het kan dus wel. Het is afhankelijk waarvoor je een website nodig hebt.

Bedrijfsgegevens

Nmarketing
handelsnaam van Zeewit BV
KvK: 50051741
BTW: NL822914074B01
Bank: NL92INGB0004805684

Contactgegevens

info@nmarketing.nl
Wietze: 06-14654775

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat we u de beste ervaring op onze website bieden.